Tukukin vuokrakodeissa tehdään sisäilman laadun ja energiatehokkuuden parannustoimia

05.03.2019

Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy tekee yhteistyötä Leanheat Oy:n kanssa sisäilman laadun ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Kehitettävä ratkaisu perustuu taloon asennettavaan Leanheat-ohjausjärjestelmään ja asuntokohtaisiin lämpötila ja kosteusmittareihin. Ohjausjärjestelmä oppii talon lämmöntarpeen ja optimoi lämmityksen muun muassa sääennusteen sekä kaukolämmön tuntiperusteisen hintasignaalin avulla.

Osaan asunnoista on asennettu/ tullaan asentamaan langaton lämpötila- ja kosteusanturi. Huoneistoon asennettava anturi on noin valokatkaisijan kokoinen laite joka mittaa asunnon lämpötilaa ja kosteutta. Anturin pariston kesto on 10 vuotta ja se tullaan vaihtamaan yhtiön toimesta uuteen siinä vaiheessa kun pariston virta loppuu.

Anturoinnin avulla pyritään varmistamaan hyvät ja tasaiset sisäilman olosuhteet sekä huonelämpötila kaikille asukkaille. Tavoitteenamme on ylläpitää luotettavasti ja tasaisesti suositusten mukaisia sisäilmasto-olosuhteita. Yleisen sisäilmastoluokituksen tavoitearvot terveelliselle, hyvälle sisälämpötilalle lämmityskaudella on 20-23 astetta. Lämmityskaudella yli 24 asteen sisälämpötilaa puolestaan pidetään yleisesti terveydelle haitallisena. 

Leanheat ohjaa talon lämmitysjärjestelmää joustavasti ja älykkäästi sekä huolehtii siitä, että asukkaiden asumisolosuhteet ovat hyvät. Patterin tai lattialämmityksen pintalämpötilat voivat vaihdella aiempaa enemmän muuttuvan lämmöntarpeen vuoksi. Pintalämpötilojen vaihtelu on normaalia.

Mikäli havaitsette asuntonne sisälämpötilassa ongelmia, ilmoitattehan siitä talonne huoltoyhtiölle, jotta asia voidaan korjata!

Takaisin